3 Comments

Bulan Pengenalan Teknologi Internet SKSI 2010!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua Warga SKSI. Untuk pengetahuan semua, SKSI akan mengadakan Bulan Pengenalan Teknologi Internet pada Bulan Mei dan Jun ini. Harap-harap semua pelajar masih ingat asas-asas komputer, Microsoft Word dan Microsoft Powerpoint yang telah diperkenalkan kepada pelajar-pelajar dalam Bulan Pengenalan Komputer pada Bulan Mac dan April yang lalu. Kali ini pelajar akan diperkenalkan pula kepada internet. Mungkin ramai yang mempunyai talian internet di rumah, tapi tahukah anda apa perisian yang anda gunakan untuk melayari laman web? adakah anda tahu apa itu enjin carian? bolehkah kita menghubungi rakan-rakan didalam dan di luar negara tanpa bayaran? Tahukah anda menggunakan emel? Jika jawapan anda tidak, tidak, tidak dan tidak..gunakan Bulan Pengenalan Teknologi internet ini sebagai langkah permulaan.  Jika jawapan anda Ya, Ya, Ya dan ya…anda boleh membantu rakan-rakan anda sewaktu program dijalankan nanti…Seronok kan? Jangan lupa melawat blog ini kerana segala maklumat yang berkaitan akan dipaparkan disini.

Advertisements

About ReddersCreepers

I'm a Liverpool fan from Malaysia. I blog in Malay for the local fan here ;-)

3 comments on “Bulan Pengenalan Teknologi Internet SKSI 2010!!!

  1. 1. Ceramah Keselamatan Siber oleh CyberSecurity.
    Sabtu, 8 Mei 2010
    Dewan SKSI
    10 pagi – 12 tengah Hari

  2. 2. Kelas Pengenalan Browser dan Seach Engine dah selesai untuk Tahun 2,5 dan 6. Untuk kelas-kelas lain perlu tunggu waktu yang sesuai.

  3. 3. Untuk pelajar Tahun 6 yang berminat, 7,8 dan 9 Jun 2010 akan diadakan Kelas Pengurusan Emel. Pukul 3-5. Harap Maklum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: